Jednym z zadań szkoły jest przygotowanie młodzieży do świadomych wyborów edukacyjno- zawodowych. W związku z tym w dniu 3 października uczniowie klasy siódmej i ósmej uczestniczyli w wycieczce zawodoznawczej do Zespołu Szkół nr 3 w Stalowej Woli. Uczniowie wzięli udział w warsztatach kulinarnych. Pracując zespołowo, pod czujnym okiem nauczycieli przedmiotów zawodowych oraz uczniów kształcących się w zawodzie technik – kucharz, przygotowali pyszne tortille, słodkie cynamonki oraz pełen zdrowia koktajl pomarańczowo -szpinakowy. Dla wszystkich uczniów była to super okazja do nabycia nowych umiejętności kulinarnych połączona z dobrą zabawą. Następnie uczniowie zostali zapoznani z głównymi kierunkami kształcenia. Mieli okazję zobaczyć świetnie wyposażone pracownie oraz zobaczyć, jak uczą się ich starsi koledzy.
Serdecznie dziękujemy dyrekcji i nauczycielom za życzliwe przyjęcie a uczniom za ciekawą, praktyczną lekcję.